Serghei Kovalev l-a învins pe Eleider Alvarez

4 februarie, 20:07

În meciul revanșă dintre campionul mondial, versiunea WBO (la categoria de greutate semigrea pînă la 79, 4 kg), Eleider Alvarez (24-1, 12 KOs) din Columbia și rusul Serghei Kovalev (33-3, 28 KO) victoria încrezătoare și frumoasă, cum poate fi în box, i-a revenit ultimului.

Cheia victoriei originarului din Celiabinsk a devenit în mod vădit tehnica funcţională, îmbunătățită, lucrul în serii combinate, ocuparea, accentul pe clasicul boxului și nu încercările de a „înscrie”, pur şi simplu, dar, totodată, şi manevrarea excelentă cu stînga: atît a jab-ului, cît și a lateralelor. Meciul a arătat că rusul şi-a mobilizat perfect rezistența, în timp ce adversarul său a fost greoi și prea inert, în timpul meciului.

După avantajul nesemnificativ din prima rundă a meciului, Serghei a început să controleze îndeaproape în cea de-a doua rundă, trezindu-le din nou fanilor suspiciunile că își va irosi din nou toate puterile în prima jumătate a meciului. La începutul celei de-a 3-ea runde, Eleider a răspuns exact loviturii de dreapta, oarecum știrbindu-i avîntul rusului, Kovalev fiind pînă la acel moment activ și destul de eficient.

Runda a 4-a a fost destul de echilibrată, tendința s-a menţinut: adversarul rămînînd activ, campionul rămînînd în aşteptare și parînd cu lovituri singulare de apărare. În cea de-a 5-ea rundă, Serghei a fost a fost ofensiv, cîştigînd cu ușurință. Alvarez „a revenit la viață” puţin în runda a 6-ea, dar nu a putut să-şi înscrie o succesiune de trei minute, de altfel ca şi în runda a 7-ea: Kovalev a fost mai activ, iar loviturile lui atingeau ţinta. Serghei s-a odihnit în rundele a 8-9, dar Alvarez aşa şi nu a devenit mai activ.

Kovalev a fost, în mod cert, mai bun în runda a 10, ratînd însă puţin în cea de-a 11-ea. A rezistat bine atacurilor, parînd nu mai puține. În ultimele trei minute Kovalev i-a aplicat mai multe lovituri columbianului. Scorul final – de două ori 116-112 și o dată 120-108 în favoarea rusului, care şi-a recîștigat titlul. UD 12.