Ravshanbek Umurzakov a apărat centura WBA Asia cîștigată în Moldova (FOTO, VIDEO)

21 mai, 17:23

Boxerul profesionist de 25 de ani din Uzbekistan, Ravshanbek Umurzakov, care evoluează în categoria ușoară de greutate, a apărat recent centura WBA Asia, cîştigată în Moldova, și rămîne neînvins în ring pînă în prezent.

Astfel, pe 18 mai, la Ekaterinburg, acesta a disputat o luptă cu boxerul sud-african Anthony Moluzani. După cucerirea centurii WBA Asia, în cadrul Professional Boxing SHOW – un spectacol de amploare, care a avut loc, la Chişinău, la 13 aprilie, Ravshanbek Umurzakov, supranumit „Prințul“, a obţinut 8 victorii în 8 lupte, 7 partide fiind cîştigate de el prin knock-out. În activul rivalului său, Anthony Moluzani, erau 11 victorii în 15 lupte, trei înfrîngeri și un meci încheiat la egalitate, cu 7 lupte pe care le-a cîștigat anticipat.

Bătălia de 10 runde din Ekaterinburg, pe 18 mai, a fost cîștigată printr-o decizie unanimă a arbitrilor de către Ravshanbek Umurzakov, care şi-a apărat astfel titlul de Campion WBA Asia, rămînînd neînvins în ring. Experții cred că acest băiat, care a debutat pe ringul profesionist la 12 decembrie, 2017, într-un an sau doi va lupta pentru un titlu mondial!