Maxim Railean a fost primul, care a primit licența de boxer profesionist de la FBM

3 februarie, 18:27

Maxim Railean a fost primul sportiv, care a primit licența de boxer profesionist de la Federația de Box din Moldova.

El a semnat, de asemenea, un contract cu Compania promoțională IBC Promotions, care a primit în țara noastră prima licență de promotor de la Federația de Box din Moldova.

Acest document îi dă dreptul de a organiza competiții sportive de box sub jurisdicția Federației de Box din Moldova în limitele teritoriale ale republicii, cu respectarea obligatorie a prevederilor legislației în vigoare și a normelor stabilite de Federația de Box din Moldova privind boxul profesionist.

După cum se știe, Federația de Box din Moldova este singura structură din țara noastră, autorizată să administreze boxul ca sport. Departamentul Profesional de Box este responsabil de organizarea și dezvoltarea boxului profesionist în Moldova, are inclusiv, printre altele, autoritatea de a emite licențe pentru boxeri, cluburi, promotori, supervizori, arbitri și referee.

Obiectivul principal al Companiei IBC Promotions este de a promova boxeri talentați atît în Republica Moldova, cît și în străinătate, de a educa campioni mondiali pentru cele mai prestigioase versiuni ale boxului.